Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOKRA heeft een hart voor zorg en speldt 50 000 hartjes op bij medewerkers in WZC

Gepost op 19/04/2018


fotoZoals elk jaar brengt OKRA het Zorgmagazine uit voor bewoners van een woonzorgcentrum en hun familieleden. Het magazine zit boordevol praktische tips en warme zorgverhalen voor iedereen die met zorg geconfronteerd wordt. Maar daar blijft het niet bij. Dit jaar schenkt OKRA ook aandacht aan de zorgmedewerkers in de woonzorgcentra. Lokale OKRA-trefpunten dragen deze medewerkers een warm hart toe door hartjes te haken.

De zorgmedewerkers in de woonzorgcentra geven elke dag het beste van zichzelf. Vaak is het moeilijk werken door de hoge werkdruk en de negatieve beeldvorming van de laatste jaren. Daarom deed OKRA een oproep naar de lokale OKRA-trefpunten om massaal hartjes te haken. Meer dan 50 000 hartjes werden er gemaakt! Vanaf eind april 2018 delen de OKRA-vrijwilligers de hartjes uit in zoveel mogelijk woonzorgcentra in Vlaanderen en Brussel.

In woonzorgcentrum Keymolen in Sint-Kwintens-Lennik kregen de medewerkers alvast een hartje opgespeld.

Verpleegkundige Mathilde: “Ik hou van het sociaal contact met de mensen. Je ziet ook onmiddellijk het resultaat van je werk. Als je die kleine glimlach bij een bewoner ziet omdat je hem of haar na de medische verzorging een knuffel hebt gegeven, dan weet je dat je je werk goed hebt gedaan. Ze nemen je ook vaak in vertrouwen.”

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring