Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: Vraag voor de wetenschap?

Gepost op 19/04/2018


fotoWetenschap zit overal: van de virussen in ons bloed, het eten op ons bord of de files op de weg, wetenschap doet er onderzoek naar. Maar van welke vragen lig jij soms wakker? En kan de Vlaamse wetenschap er een antwoord op bieden? Dat willen verschillende organisaties te weten komen tijdens de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’. Tussen 17 april en 27 mei roepen ze zoveel mogelijk Vlamingen op om hun vragen voor de wetenschap in te dienen op vraagvoordewetenschap.be. Op welke vraag wil jij dat de wetenschap in Vlaanderen een antwoord biedt?

Met ‘Vraag voor de wetenschap’ komt de wetenschap dichter bij de burger. De ontvangen vragen dienen als insteek om een Vlaamse Wetenschapsagenda op te stellen. Die agenda zal de Vlaamse wetenschap de komende jaren helpen om beter in te spelen op de vragen die leven bij de bevolking. De campagne is een initiatief van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO), in opdracht van Vlaams minister Muyters, bevoegd voor wetenschap en innovatie, in samenwerking met een brede groep wetenschappelijke organisaties, zoals de Vlaamse universiteiten en hogescholen.

Dien zelf je vraag in
Van 17 april tot 27 mei kunnen alle Vlamingen hun vragen voor de wetenschap indienen via vraagvoordewetenschap.be. Maak er gebruik van en draag zo jouw steentje bij aan het onderzoek in Vlaanderen.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring