Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadDocumentaire ‘Een nieuwe morgen’

Gepost op 09/03/2018


fotoWat gebeurt er wanneer je 41 jonge woningzoekenden in ‘ouderenflats’ plaatst? Versmelten de werelden van jong en oud of botsen ze? Enkele documentairemakers zochten het uit in Utrecht.

Rust en regelmaat bepalen het bestaan van de bewoners van het verzorgingshuis Tuindorp Oost in Utrecht. Maar als door bezuinigingen steeds meer kamers leeg komen te staan, komt Utrecht met een bijzonder idee: 41 jonge woningzoekenden kunnen in de ‘ouderenflats’ trekken.

Kun je van de nood een deugd maken? Sommige oudere bewoners zijn bang dat er veel gedoe van komt: herrie of andere overlast. Ans Stockschen (88), die haar demente man verzorgt, zit er niet op te wachten. Haar hoofd zit al vol met andere dingen. Ze kan zich bovendien niet voorstellen dat jongeren het leuk vinden om te wonen tussen al die ouderen. “Wij oude mensen zijn toch hartstikke saai?” stelt ze. Maar de 105-jarige mevrouw Raub en meneer Nagel (92) zien er vooral naar uit. Zij “snakken naar iets nieuws” en “kijken uit naar de verandering”.

Bekijk de volledige documentaire hier (bovenaan de pagina).

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring