Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je bent hier: Vlaamse Ouderenraad Nieuws

Thema Ouderenweek 2018 is bekend!

Gepost op 09/02/2018


fotoIn 2018 is er opnieuw een Ouderenweekcampagne. Dit jaar focussen we op ‘Ouderen als actieve schakel in de buurt’.

Door en samen met ouderen
Vaak wordt er in onderzoek of initiatieven vertrokken vanuit wat er voor ouderen kan gebeuren. Dat is goed, want heel wat ouderen hebben nood aan ondersteuning. Maar … er moet ook gekeken worden naar wat er door en samen met ouderen gebeurt in de buurt. Bij welke initiatieven spelen zij een belangrijke rol of welke zaken zetten zij zelf op? Grijp hun kennis en ervaring vast.

Bouw samen met de hele buurt en (potentiële) partners bruggen en zet de hele buurt in beweging. Buren, buurtopbouwwerk, lokale dienstencentra, buurthuizen, thuiszorgdiensten, gemeentelijke diensten, een sociaal-culturele vereniging, mantelzorgers, familie, … Allemaal zijn ze noodzakelijk om ondersteuning te bieden aan mensen die het nodig hebben. Iedereen, professioneel of niet-professioneel, kan zijn steentje bijdragen. Het is een en-en-verhaal.

Het gaat om kleine zaken, zoals klusjes, emotionele steun, een oogje in’t zeil houden, sociaal contact en ontmoeting. Maar het kan ook gaan om grotere zaken zoals meedenken met structurele beleidskeuzes.

Er gebeurt al heel wat!
Heel wat ouderen nemen nu al een betekenisvolle rol op in de buurt. Die initiatieven zet de Vlaamse Ouderenraad duidelijk in de verf zodat andere lokale ouderenraden, verenigingen, lokale dienstencentra, organisaties, … hier inspiratie uit kunnen halen.

Zet het denkproces alvast in gang, zodat je tussen 19 en 25 november opnieuw mooie initiatieven kan nemen!

Inspiratie- en doe-gids
De Vlaamse Ouderenraad ontwikkelt opnieuw een inspiratie- en doe-gids. Hou de nieuwsbrief en de Facebook-pagina in de gaten om als eerste op de hoogte te blijven.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je terecht bij Veerle Quirynen via veerle.quirynen@vlaamse-ouderenraad.be of 02 209 34 52.


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel