Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Fier op je ouderenraad? Deel je initiatief!

Gepost op 22/05/2018


fotoVlaamse Ouderenraad ∑ Lokaal wil inspirerende voorbeelden van lokale ouderenbeleidsparticipatie extra in de verf zetten in een unieke praktijkendatabank. Ben jij fier op je ouderenraad? Deel dan je initiatief!

Ouderenraden zorgen ervoor dat in het lokaal (ouderen)beleid steeds de stem van ouderen weerklinkt. Zij zijn van grote betekenis in het gemeentelijk ouderenbeleid. Vlaamse Ouderenraad ∑ Lokaal verzamelt daarom goede praktijken als input voor een website met een databank vol inspirerende voorbeelden van ouderenbeleidsparticipatie.

Over welk initiatief of welke verwezenlijking van jouw lokale ouderenraad ben je het meest enthousiast? Waar kijk je met een positief gevoel op terug? Bracht jouw ouderenraad recent een advies uit? Informeerde of signaleerde jouw ouderenraad het beleid of burgers over belangrijke themaís voor ouderen? Vond een beleidsbeÔnvloedende actie plaats? Zette een advies of actie van de ouderenraad iets in beweging in de gemeente?

Zij geven alvast het goede voorbeeld
  • De ouderenraad van Wingene werkt aan een campagne over brandveilig wonen. Ze geven infosessies, delen flyers uit rond brandveiligheid in de woning en regelen een groepsaankoop voor rookmelders.
  • De lokale ouderenraad en de cultuurraad van de stad Gent schrijven een gemeenschappelijke verklaring over het versterken van cultuurparticipatie bij de Gentse ouderen.
  • De ouderenraad van Tessenderlo maakt een memorandum naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2018. TV Limburg maakte een reportage over hoe zij aandacht vragen voor hun aandachtspunten.
  • Nieuwe dynamieken in het seniorenbeleid na seniorencongres in Heuvelland.

Deel de initiatieven waar je fier op bent!
De initiatieven die we opnemen in de praktijkendatabank, zijn effectief uitgevoerd. Vooral recente initiatieven en verwezenlijkingen zetten we in de kijker. Deel het initiatief van jouw ouderenraad hier. We vragen je een korte beschrijving van het initiatief en de gegevens van een contactpersoon. Heb je een document, affiche of foto van je initiatief? Voeg dit dan zeker toe als bijlage.

De goede praktijkendatabank zal inspiratie bieden aan andere ouderenraden, organisaties, verenigingen, ... Zij kunnen ideeŽn putten uit het initiatief van jouw ouderenraad.

Meer informatie
Nadia Denayer
02 209 34 58
www.vlaamse-ouderenraad.be/lokaal
nadia.denayer@vlaamse-ouderenraad.be

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring