Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadStichting Alzheimer Onderzoek ondersteunt 12 onderzoeksprojecten

Gepost op 02/02/2018


fotoMet de door Stichting Alzheimer Onderzoek ter beschikking gestelde bedragen kunnen 9 gevestigde, senior onderzoekers of professoren nieuwe innovatieve onderzoekpistes opstarten of verderzetten. Daarnaast wordt, in samenwerking met de Vlaamse regering, ook aan 3 jonge onderzoekers de kans geboden om hun onderzoek op te starten.

Vooruitgang in het onderzoek
Het menselijk brein is zeer complex, net zoals de ziektes die dit brein kunnen aantasten. Maar de laatste decennia werd er toch veel vooruitgang geboekt in de ontrafeling van de ziekte van Alzheimer. Er wordt wereldwijd niet alleen gezocht naar processen of remedies om de ziekte af te remmen of te stoppen, maar ook naar middelen om het ontstaan van de ziekte snel te kunnen opsporen en zo te vermijden dat ze onherroepelijke schade aanbrengt in onze hersenen.

Momenteel tellen we in BelgiŽ reeds 190 000 personen met dementie, waaronder 133 000 mensen met de ziekte van Alzheimer. En deze aantallen zullen verdubbelen tegen 2030, zelfs verdrievoudigen tegen 2050. De Stichting is dan ook zeer blij een steentje te kunnen bijdragen aan het onderzoek, zodat op termijn Alzheimer overwonnen kan worden.

Meer informatie
www.stopalzheimer.be

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring