Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadBoek ‘Mantelzorg met kleur’

Gepost op 19/01/2018


fotoHoe zorgtaken van mensen met een migratieachtergrond verlichten? Op deze vraag wil Anne Dedry in haar nieuw boek een antwoord geven. Ze vertrok vanuit zes concrete getuigenissen van mantelzorgsituaties bij mensen met een migratieachtergrond. In het boek lees je ook beleidsaanbevelingen, oplossingen en praktische tips. En dat in 4 verschillende talen.

Mantelzorgers met een migratieachtergrond zijn erg kwetsbaar en ervaren specifieke communicatieproblemen en drempels ten aanzien van het professioneel zorgsysteem. In het boek worden deze en financiële en culturele drempels blootgelegd. Het haalt ‘verborgen’ mantelzorgers van onder de radar en roept beleidsmakers en hulpverleners op om hen beter te ondersteunen.

Het boek richt zich op hulpverleners en mantelzorgers met een migratieachtergrond.

Meer informatie
Tijdens de boekvoorstelling werden volop ervaringen gedeeld zowel vanuit de praktijk als het werkveld. Zo werd één van de getuigen, Malika, aan het woord gelaten. Ervaring en inzichten uit het werkveld werden onder meer gedeeld vanuit het Minderhedenforum. Hier vind je een uitgebreid verslag van de geslaagde boekvoorstelling.

Het boek kan je hier kopen.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring