Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadStudiedag ‘Solidariteit in superdiversiteit’: 8 december 2017


fotoHet boek ‘Solidariteit in superdiversiteit’ toont hoe solidariteit in superdiversiteit vorm krijgt en professioneel kan ondersteund worden op 20 concrete plaatsen. Plaatsen waar mensen van diverse afkomst elkaar tegenkomen zoals de school, de werkvloer, de woonomgeving, het buurtplein, het clublokaal en het sportveld. ‘Solidariteit in superdiversiteit’ geeft de lezer een toegankelijke inkijk in deze thematiek. De auteurs tonen dat de uitdaging verder reikt dan sociale cohesie. Ze reiken ook handvatten aan om solidariteit in een superdiverse samenleving te ontwikkelen en te versterken. Deze studiedag is opgebouwd aan de hand van het boek.

Tijdens deze studiedag geven twee van de auteurs een inkijk in de focus en opzet van het boek. Aan de hand van voorbeelden uit meer dan 30 casestudies illustreren ze hun gedachtegang en maken ze die concreet. Ze zoomen in op een aantal cruciale inzichten over het professioneel ondersteunen van solidariteit in superdiversiteit en gaan daar graag over in gesprek met een publiek. De studiedag richt zich vooral op medewerkers van verenigingen.

Programma
9u30: onthaal
10u00: Welkom
10u05: Handvatten voor solidariteit in superdiversiteit (dr. Nick Schuermans, postdoctoraal researcher and teaching associate, VUB, Cosmopolis)
10u45: Reflecties van sociaal-cultureel werkers
11u10: Pauze
11u25: Solidariteit in superdiversiteit professioneel ondersteunen: strategieën (prof. dr. Joke Vandenabeele, hoofddocent, KUL, Laboratorium Educatie en Samenleving)
11u55: Reflecties van sociaal-cultureel werkers
12u30: Broodjeslunch en informele nabespreking

Datum
Vrijdag 8 december van 9.30 tot 13.30 uur.

Locatie
Socius
Sainctelettesquare 19
1000 Brussel

Inschrijven
Deelnemen kost 50 euro, inschrijven doe je hier.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring