Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadTweedaagse workshop 'Oud en eenzaam': 30 november en 7 december 2017


fotoOud en eenzaam worden vaak in één adem uitgesproken. Eenzaamheid is iets van de ouderen, zo denken we vaak, en dan vooral van de oudste, zorgbehoevende ouderen. Maar klopt dit beeld wel helemaal? Is eenzaamheid iets dat vooral de oudsten treft? Of kan het iedereen overkomen? In deze workshop nemen we je mee op tocht door de wereld van de eenzaamheid. We leren je door een meer genuanceerde bril naar deze thematiek te kijken zodat je de complexiteit van de aanpak en preventie van eenzaamheid kan erkennen.

Programma
We nemen de bestaande stereotypen over ‘ouderen’ en ‘eenzaamheid’ onder de loep en openen de discussie aan de hand van definities, cijfers en stellingen. Een objectieve, nuchtere blik leidt immers tot (nieuwe) inzichten en vormt een eerste belangrijke stap om op een ‘goede’ manier met het thema eenzaamheid aan de slag te gaan.

Tijdens het tweede deel van de workshop krijg je de gelegenheid om eigen ideeën, ervaringen en projecten te delen. Samen bekijken we hoe we aandacht kunnen hebben voor de valkuilen en hoe je zelf tot betere initiatieven kan komen.

Doelgroep
De workshop is bedoeld voor professionals die beleidsmatige acties (willen) opzetten voor kwetsbare ouderen. Ook vrijwilligers vanuit seniorenraden of ouderen- en welzijnsorganisaties zijn meer dan welkom.

Lesgeefster
Liesbet Lommelen is onderzoeker bij Vonk3 en docente banaba Ouderencoaching bij Thomas More. Zij geeft lezingen en biedt dienstverlening over het thema ‘oud en eenzaam’ aan organisaties.

Data
Donderdag 30 november en 7 december 2017 van 12.30 tot 16.30 uur

Locatie
Thomas More, Campus Geel (lokaal F103)
Kleinhoefstraat 4
2440 Geel

Inschrijven
Deelname kost 225 euro. Voor een tweede persoon van dezelfde organisatie of gemeente bedraagt de deelname 25 euro, met een maximum van 2 personen.
Inschrijven kan via deze link.

Meer informatie
Liesbeth Lommelen
liesbeth.lommelen@thomasmore.be
014 56 23 10

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring