Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: 70-plusser en moeite met stappen, opstaan uit een stoel of de trap opgaan?

Gepost op 27/10/2017


De spierfunctie neemt af bij ouderen. Hoewel dit normaal is, zijn er ouderen waarbij dit proces in heviger mate plaatsvindt waardoor zij een verhoogd risico lopen om te vallen en hun vermogen om zelfstandig te functioneren verliezen. Die mensen kunnen deelnemen aan een onderzoek van de Belgische Universitaire Ziekenhuizen.

Onderzoekers trachten dagelijks bestaande therapieŽn te verbeteren of nieuwe medicatie uit te vinden. Deze zoektocht bestaat uit verschillende stappen en wordt klinisch onderzoek genoemd. Tijdens ťťn van de laatste stappen wordt de medicatie in een veilige medische omgeving getest op patiŽnten. Momenteel loopt er een klinisch onderzoek in Belgische Universitaire Ziekenhuizen om na te gaan of een nieuwe behandeling in staat is de fysieke functie bij ouderen te verbeteren en de spiermassa te laten toenemen.

Deelnemen aan het onderzoek
Wenst je meer informatie of heb je interesse om eventueel deel te nemen aan dit klinisch onderzoek, bel naar 0468 166 777 of stuur een e-mail naar info@be-trials.com.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring