Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadCampagne ĎGezondheid verdraagt geen uitstelí

Gepost op 13/10/2017


fotoMet de derdebetalersregeling betalen patiŽnten enkel het (verlaagde) remgeld. Voor wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, geldt de regeling in principe automatisch. Huisartsen zijn verplicht om ze toe te passen. Toch krijgt het Netwerk tegen Armoede signalen dat een deel van de artsen dit nog niet consequent doet. Bovendien blijft een grote groep patiŽnten, die geen recht heeft op verhoogde tegemoetkoming maar wel financieel kwetsbaar is, uit de boot vallen. Daarom zet het Netwerk tegen Armoede een campagne op voor een toegankelijke eerstelijnsgezondheidszorg.

1 op de 8 mensen met een laag inkomen stellen gezondheidszorg uit om financiŽle redenen. Hoe lager op de sociale ladder, hoe lager je levensverwachting. Iemand in armoede heeft minder gezonde levensjaren voor de boeg dan een middenklasser van dezelfde leeftijd. Veel mensen in armoede hebben (veel) vaker dan gemiddeld gezondheidsproblemen, ook op vlak van geestelijke gezondheid. Gezondheid is zeer bepalend voor het welzijn van iemand. Net op dat punt gaapt de kloof tussen arm en rijk heel diep.

In aanloop naar 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Armoede, voert het Netwerk tegen Armoede campagne met een aantal heel concrete voorstellen om de gezondheidskloof te dichten. Want gezondheid verdraagt geen uitstel.Meer informatie
Bezoek de campagnewebsite.
Lees hier verhalen van mensen in armoede en de concrete voorstellen van het Netwerk.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring