Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je bent hier: Vlaamse Ouderenraad Nieuws

Ouderenweek 2017: neem zelf verbindende initiatieven

Gepost op 22/09/2017


fotoTussen 20 en 26 november 2017 is er opnieuw de Ouderenweek. Dit jaar moedigt de Vlaamse Ouderenraad ouderenverenigingen, lokale ouderenraden en organisaties aan om initiatieven te nemen die generaties en culturen verbinden.

Met ‘Cultuur verbindt!’ gaan we twee belangrijke uitdagingen aan: interculturaliteit en intergenerationaliteit. Onze samenleving veroudert en verkleurt. Dat is niets nieuws, er worden reeds jaar en dag geslaagde initiatieven genomen om verschillende generaties en verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen. Toch blijft het voor ouderenverenigingen, lokale ouderenraden en organisaties een hele uitdaging om die verbindingen waar te maken.

Inspiratiegids
Wil je een activiteit organiseren tijdens de Ouderenweek? Op zoek naar inspiratie? Onze inspiratiegids sprokkelt achtergrondinformatie en inspirerende voorbeelden die je kunnen helpen. Doorblader hieronder de brochure via Issuu:Doe-gids
Met de doe-gids doen we daar nog een schepje bovenop en stimuleren we ouderenverenigingen, lokale ouderenraden en andere organisaties om het heft in eigen handen te nemen. Deze gids reikt een aantal instrumenten aan die je daarbij kunnen helpen. Je kan de doe-gids hier doorbladeren.Vliegende reporter
Laat ons weten welke initiatieven jij neemt, want tijdens de Ouderenweek toert een vliegende reporter door Vlaanderen. Deze maakt mini-reportages van de meest verbindende initiatieven, die onder meer op de Facebookpagina van de Ouderenweek verschijnen. Stuur een mailtje naar veerle.quirynen@vlaamse-ouderenraad.be.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Ouderenweek kan je terecht bij Veerle Quirynen via veerle.quirynen@vlaamse-ouderenraad.be of 02 209 34 52.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring