Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadWerelddag Dementie

Gepost op 22/09/2017


fotoOp 21 september vestigde de Wereldgezondheidsorganisatie samen met vele andere organisaties de aandacht op de Werelddag Dementie.

Dementie stelt niet alleen de maatschappij voor uitdagingen qua zorg en bijstand, ze zijn dagelijkse kost voor wie zelf of door de zorgen voor een naaste, met deze ziekte moet leren leven. Na de diagnose komen gaandeweg de vragen, en moeten keuzes worden gemaakt. Over begeleiding en mogelijke professionele zorg, over verlies van autonomie, over kosten, over juridisch sluitende oplossingen. Mits in een vroeg stadium al wordt nagedacht, kan de persoon met dementie samen met zijn of haar omgeving in ruime mate (mee) beslissen.

Brochure ‘Dementie, hoe ermee omgaan?’
De brochure ‘Dementie, hoe ermee omgaan?’ van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Belgisch Notariaat, is een praktische wegwijzer langs zulke vragen. De brochure kreeg recent een update. Vermeldenswaard is met name het nieuwe statuut voor beschermde personen, om kwetsbare mensen een zo groot mogelijke autonomie te laten bewaren, met de mogelijkheid van een lastgeving.

De gratis brochure is online beschikbaar via www.kbs-frb.be. Je kan ze ook bestellen per mail op publi@kbs-frb.be of telefonisch op 02 500 45 55.

Meer informatie
Op de website www.onthoumens.be kom je meer te weten over dementie.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel