Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je bent hier: Vlaamse Ouderenraad Nieuws

SAR WGG geeft advies over de Vlaamse sociale bescherming

Gepost op 15/09/2017


fotoDe Strategische Adviesraad Welzijn, Gezondheid en Gezin (SAR WGG) pleit ervoor om de regelgeving rond de Vlaamse sociale bescherming (VSB) behoedzaam te ontwikkelen. Het is cruciaal dat deze leidt tot een betere zorg en ondersteuning voor elke Vlaming. Daarom geeft de SAR WGG in zijn advies enkele belangrijke opmerkingen en suggesties.

Zowel het decreet als de daarbij horende uitvoeringsbesluiten moeten nauwkeurig en weloverwogen tot stand komen. Dit decreet heeft immers een grote impact op de financiering van de zorg en ondersteuning in Vlaanderen. Het bouwt het pakket van tegemoetkomingen en financieringssystemen dat onder de VSB valt verder uit. Het gaat onder meer over de residentiŽle ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de revalidatie en de thuiszorg.

In zijn advies geeft de SAR WGG enkele belangrijke opmerkingen en suggesties. De raad focust op de algemene principes en de organisatie van de VSB, op de verplichtingen van de gebruiker en op het nieuwe persoonsvolgende financieringssysteem in zorg en ondersteuning.

Het volledige advies kan je hier lezen.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring