Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadTweede editie Alzheimer Code: 14 september – 30 november 2017


fotoAlmaar meer mensen krijgen met dementie te maken. Momenteel zijn er in Vlaanderen 120 000 mensen met dementie. Maar nog steeds botst dementie tegen een muur van onbegrip en taboes. De Alzheimer Code is een project dat dementie bespreekbaarder wil maken. Het pleit voor een genuanceerde, respectvolle beeldvorming en steekt een hart onder de riem van mensen met dementie én van diegenen die hen omringen, begeleiden, verzorgen.

De tweede editie van De Alzheimer Code loopt van 14 september tot 30 november 2017. Initiatiefnemers zijn het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de Alzheimer Liga Vlaanderen en Hellebosch vzw. Zij gaan een samenwerking aan met meer dan 100 organisaties en instellingen uit de wereld van kunst en cultuur, onderwijs, zorg en welzijn.

De Alzheimer Code is een sociaal-cultureel project: sociaal van inhoud, artistiek en cultureel van opzet en idee. Het uitgebreide programma wordt opgedeeld in verschillende programmaluiken: expo, film, lezing, muziek, theater, wandeling en andere.

Programma
Ontdek het volledige programma, dat over gans Vlaanderen loopt, hier.

Meer informatie
Paul Buekenhout, Hellebosch vzw
info@alzheimercode.be

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel