Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: bezorg ons je ervaringen rond energieverbruik en woningrenovatie

Gepost op 01/09/2017


fotoDe Vlaamse Ouderenraad werkt momenteel een advies uit rond energiearmoede bij ouderen. Daarin staan we stil bij knelpunten die ouderen ondervinden bij het isoleren of renoveren van hun woning, bij hun energiecontract en bij het aanvragen van de bestaande premies en ondersteuningsmaatregelen. Ter illustratie van dit advies is de Vlaamse Ouderenraad op zoek naar concrete verhalen en getuigenissen van ouderen over deze ervaringen. Herkenbaar? Deel je verhaal!

De overheid wil woningen energiezuiniger maken, onder andere door mensen te helpen met isoleren, maar voor veel ouderen zijn grote werken aan hun huis verre van evident. Tegelijk blijven de elektriciteitsprijzen stijgen, en blijken steeds meer ouderen het moeilijk te hebben om hun energiefactuur te betalen.

Deel je verhaal!
Woon je in een woning waar dringend energiebesparende werken nodig zijn, maar bots je op drempels om eraan te beginnen? Ben je aangewezen op een dure manier van verwarmen, waar je weinig aan kan veranderen? Heb je slechte ervaringen met energieleveranciers of deur-aan-deur verkopers? Of krijg je net heel goede ondersteuning in jouw gemeente? Deel dan zeker je verhaal!

Concreet zijn we op zoek naar persoonlijke verhalen over situaties en moeilijkheden op vlak van:
- het beter isoleren en energiezuiniger maken van je woning
- energiefacturen en het veranderen van energieleverancier (hoge facturen, misleidende reclame, deur-aan-deur verkoop, kleine lettertjes, )
- ondersteuning op vlak van premies, advies en informatie, de energielening, budgetmeters, het energieverbruik van toestellen,

Wil je graag bijdragen tot een sterker beleidsadvies, deel dan jouw ervaring en we gaan er verder mee aan de slag. Dat kan tot en met 15 oktober 2017 via een mailtje aan lien.pots@vlaamse-ouderenraad.be.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel