Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je bent hier: Vlaamse Ouderenraad Nieuws

Ouderenweek 2017: gebruik de doe-gids!

Gepost op 25/08/2017


fotoDe Ouderenweek vindt plaats tussen 20 en 26 november. Dit jaar zet de Vlaamse Ouderenraad de verbinding en samenwerking tussen verschillende generaties en culturen in de kijker. We zoomen in op sociaal-culturele activiteiten die mensen doen samenkomen en verbinden. En vooral: waarbij ouderen zelf bruggen bouwen met andere generaties en culturen. Naast een inspiratiegids is er nu ook een doe-gids.

Samen een theatervoorstelling maken, verhalen schrijven en vertellen, bijles geven aan jonge nieuwkomers, koken met andere culturen, levensvisies uitwisselen, favoriete hobby's delen met andere generaties, enzovoort. De voorbeelden zijn eindeloos. Iedereen die de band tussen verschillende generaties en verschillende culturen versterkt, bouwt mee aan die verbinding.

Doe-gids helpt je op weg
In april 2017 lanceerde de Vlaamse Ouderenraad al een inspiratiegids. Vandaag doen we daar nog een schepje bovenop en stimuleren we ouderenverenigingen, lokale ouderenraden en andere organisaties om het heft in eigen handen te nemen. De doe-gids reikt een aantal instrumenten aan die je daarbij kunnen helpen. Je kan de doe-gids hier doorbladeren.

Vliegende reporter
Laat ons weten welke initiatieven jij neemt, want tijdens de Ouderenweek toert een vliegende reporter door Vlaanderen. Deze maakt mini-reportages van de meest verbindende initiatieven, die onder meer op de Facebookpagina van de Ouderenweek verschijnen. Stuur een mailtje naar veerle.quirynen@vlaamse-ouderenraad.be.


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring