Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadWeek van Verbondenheid: 23 september tot 1 oktober 2017


fotoSamenlevingsopbouw en Bond zonder Naam roepen op tot meer verbondenheid en samenhorigheid in de strijd tegen vereenzaming. Ze willen het taboe doorbreken en zoeken naar manieren om eenzaamheid te voorkomen en op te lossen. De initiatiefnemers sensibiliseren burgers, bedrijven, verenigingen en gemeenten om tijdens deze week activiteiten te organiseren waarbij mensen samenkomen, samen eten, samen praten of ervaringen delen.

Eenzaamheid
Onderzoek uitgevoerd in opdracht van Bond zonder Naam toont aan dat eenzaamheid een groot probleem is: 1 op 4 Belgen voelt zich sociaal eenzaam en 1 op 5 Belgen voelt zich emotioneel eenzaam.
Eenzaamheid kan een allesverlammende impact hebben. De mens is een sociaal wezen, we hebben elkaar nodig om ons leven ‘zinvol’ te kunnen noemen. Mensen die eenzaam zijn hebben beduidend meer fysische, psychische en medische klachten.

Oproep tot meer zorgzaamheid van mensen voor elkaar
Bond zonder Naam en Samenlevingsopbouw willen het beste in zoveel mogelijk burgers, buren, vrienden, familie en collega’s versterken in de bestrijding van eenzaamheid. Ze geloven in de kracht van zorgzame buurten en projecten die mensen samenbrengen.

Doe mee!
Organiseer zelf een activiteit tijdens de Week van Verbondenheid. Ontdek hier wat je kan doen. Het campagnemateriaal vind je hier.

Meer informatie
Voor meer info over de Week van Verbondenheid, contacteer Bond zonder Naam (Ine De Rycke) via welkom@bzn.be of 03 201 22 10 of RIMO Limburg (Claudia Mellebeek) via claudia.mellebeek@rimo.be.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel