Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadWeek van de Geletterdheid: 8 tot 14 september 2017


fotoGeletterd zijn is een troef. Maar ook een noodzaak om in de samenleving van vandaag vlot te functioneren en te participeren. Dat wil zeggen: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en overweg kunnen met de computer en multimedia. Dit jaar richt de Week van de geletterdheid zich tot iedereen die in (kans)armoede leeft.

Armoede is meer dan geen geld hebben. Je voelt je misschien uitgesloten. Of je krijgt er een laag zelfbeeld van, een gevoel van machteloosheid en wanhoop. Je schaamt je ervoor. Dat allemaal maakt de stap naar leren groot. Nochtans kan werken aan geletterdheid heel wat kansen creŽren. Door nieuwe dingen te leren, sta je sterker in je schoenen. Je krijgt het gevoel mee te zijn.

Kortom: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en met de computer werken. Dat zijn troeven. Speel ze uit en geef jezelf en je gezin meer kansen.

De Week van de Geletterdheid:
- informeert het brede publiek, specifieke doelgroepen en politici over (laag)geletterdheid in Vlaanderen
- sensibiliseert over het belang ervan en neemt het taboe weg
- activeert om het probleem aan te pakken en reikt oplossingen aan

Het belang van geletterdheid staat ook op de internationale agenda. Ieder jaar op 8 september is er de Internationale dag van de Geletterdheid. De Unesco brengt dan een stand van zaken rond geletterdheid in de wereld. Ondanks vele inspanningen blijft het probleem bestaan.

Meer info: www.weekvandegeletterdheid.be


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel