Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: vrijwilligers gezocht voor ‘vriend van de thermostaat’

Gepost op 28/07/2017


fotoWil je graag helpen bij het optimaal instellen van de verwarming bij gezinnen in jouw gemeente? Dit najaar zet de provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen. Als vrijwillige coach ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde gezinnen. Je geeft hen tips op maat en helpt hen bij het zuinig instellen van hun verwarming.

De provincie zorgt voor een opleiding, materiaal en een beloning. Je gemeente neemt de promotie van de huisbezoeken voor haar rekening.

Gabriël Dirkx, een vrijwilliger uit Boechout getuigt: ‘Voor mij was deze periode een interessante ervaring. Ik heb zelf veel bijgeleerd. Je legt contact met mensen in een heel andere context dan we in het dagelijks leven gewoon zijn. En als je dan nog positieve reacties krijgt, is dit de kers op de taart.’

Meer informatie over ‘Vriend van de thermostaat’ en andere projecten:
- www.vriendvan.be
- Mailen kan naar vriendvan@provincieantwerpen.be

Energiemeester
Woon je in de Kempen? Dan kan je een stapje verder gaan en je ook inschrijven als energiemeester. De energiemeesters begeleiden gezinnen die thuis energie willen besparen, maar zelf niet goed weten hoe ze eraan moeten beginnen.

Meer informatie over de oproep voor energiemeesters kan je lezen op www.kempen2020.be/energiemeester.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring