Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: meter of peter gezocht voor warme tuin in Antwerpen

Gepost op 20/07/2017


fotoTwee verborgen tuinen in hartje Antwerpen zoeken een meter of peter om een warme tuin op te starten. Ze wensen een plek te zijn waar buurt en bewoners van een zorgvoorziening in elkaars gezelschap tuinieren. De formule kan verschillen: in een volkstuintje of in een verhoogde tuinbak, samen of apart.

Enthousiasme verbindt
De goesting om eigen groenten en fruit te kweken, verbindt de warme tuiniers en is veel belangrijker dan de praktische tuinkennis die ze in huis hebben.
Als meter of peter hoef je zelf niet te tuinieren, maar ben je de persoon die:
- De tuiniers inspireert en in actie zet
- De buurt en bewoners motiveert voor een warme tuin
- De brug legt tussen de tuiniers en de zorgvoorziening

Een beetje tuinervaring is waarschijnlijk welkom bij de stadstuiniers, al zal je met enthousiasme veel meer bereiken. Uiteraard sta je open voor contacten met de buurt en de eigenheid van de bewoners van de zorgvoorziening.

Waar?
De Gulden Lelie in de Schoytestraat en de Markgrave aan de Markgravelei staan te popelen om in het najaar van start te gaan met een Warme tuin, maar ze zoeken nog een ruggensteuntje van een peter of meter.

Is dit iets voor jou?
Heb je interesse om in één van deze voorzieningen een warme tuin in gang te zetten? Of ken je iemand die geknipt is voor dit seizoensgebonden peter- of meterschap? Geef de boodschap door!
Misschien woon je helemaal niet in de buurt van Antwerpen, maar spreekt deze formule je wel aan? Ook dan kan je de Landelijke Gilden contacteren voor een warme tuin in je buurt. Wie weet groeit er wel eentje vlak bij jou!

Meer informatie
Geprikkeld om peter/meter te worden? Of wil je gewoon meer informatie over warme tuinen?
Contacteer Jef Van den Eynde, jef.van.den.eynde@landelijkegilden.be, Marc Van Praet, marc.van.praet@landelijkegilden.be of Marleen Van der Velden, marleen.van.der.velden@landelijkegilden.be.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring