Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadBE-Alert, meteen verwittigd bij een noodsituatie

Gepost op 23/06/2017


fotoBij een noodsituatie in jouw buurt, wil de Belgische overheid je graag tijdig verwittigen. Dat is steeds de eerste stap bij crisiscommunicatie. Daarom is er BE-Alert, een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.

Tot nu toe ontving je, indien nodig, meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail. In geval van nood, zal jouw gemeente, provincie of het Ministerie van Binnenlandse Zaken proberen om je zo snel Ún duidelijk mogelijk de nodige aanbevelingen te geven. Zo weet je meteen wat te doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

Laat je waarschuwen via verschillende kanalen
Hoe je verwittigd zal worden, hangt af van de beschikbare kanalen in jouw gemeente, provincie of op nationaal niveau.

Op basis van de noodsituatie, kan de overheid bevoegd voor het crisisbeheer verschillende kanalen inzetten: sirenes, deur-aan-deur, boodschap via een luidspreker van de politie, BE-Alert, sociale media ...

Hier vind je een overzicht.

Schrijf je in
Schrijf je hier in op Be-Alert.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring