Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadAward Week van de Valpreventie 2017

Gepost op 15/06/2017


fotoDe winnaar van de 'Award Week van de Valpreventie 2017' is bekend! Er werd massaal deelgenomen door maar liefst 194 organisaties uit verschillende settings (thuissetting, woonzorgcentra, ziekenhuizen en andere), waarvan er slechts eentje kon winnen. De jury verkoos een organisatie die valpreventie op een veelzijdige manier in de kijker zet en voldeed aan alle vooropgestelde criteria: een origineel initiatief, met extra aandacht voor moeilijk te bereiken ouderen en een samenwerking tussen verschillende actoren.

Het Expertisecentrum Val- en factuurpreventie Vlaanderen is zeer blij om het project van de Passantenhuizen van vzw IKOO als winnaar van de ‘Award Week van de Valpreventie 2017’ uit te roepen. Vzw IKOO heeft drie passantenhuizen (Dendermonde, Temse en Wetteren): drie dagverzorgingscentra voor ouderen en personen met een verhoogde zorgbehoefte. Elk passantenhuis bood tijdens de Week van de Valpreventie 2017 gevarieerde activiteiten aan rond beweging en educatie.

Het LE(r)GO-spel vormde de rode draad doorheen de drie dagverzorgingscentra. In Passantenhuis Wetteren was er een groot LE(r)GO-spel: een spel waarbij deelnemers een Lego-huis met diverse valrisico’s doorlopen en oplossingen zoeken om valincidenten te vermijden.

Lees hier meer over hun initiatieven.

Meer informatie
www.valpreventie.be
www.ikoo.be

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring