Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: Cultuurcontentement in je gemeente

Gepost op 15/06/2017


fotoHet lijkt nog ver weg, maar de gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan (2018). Het lokale cultuurbeleid verdient extra aandacht. En daar valt veel onder: bibliotheken, (amateur)kunsten, cultuur- en gemeenschapscentra, het verenigingsleven, vrijwilligerswerk, erfgoed, enzovoort. Je komt er meer mee in aanraking dan je denkt!

Er gebeurt in jouw stad of gemeente vast al heel wat voor amateurkunstenaars, verenigingen, kunstinstellingen, erfgoedorganisaties, bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra. Maar wat kan beter? En waar kan je stad of gemeente in de toekomst extra op inzetten?
Om hier een beeld van te krijgen organiseren verschillende culturele partners een burgerbevraging. Ze zijn nieuwsgierig naar jouw persoonlijke mening over het reilen en zeilen van cultuur in de gemeente waar je woont. Doe mee en weeg op het beleid van jouw gemeente!

Waarover gaat het?
De vragen gaan over verschillende aspecten van cultuur in je gemeente. Bijvoorbeeld over het aanbod. Ook zijn de partners benieuwd hoe de gemeente inzet op ondersteuning. Is er ruimte voor artistiek talent? Geeft je gemeente advies als je iets wil organiseren?

De bevraging is volledig anoniem en duurt zoín 12 minuutjes! Aan het einde is er de mogelijkheid jouw ideeŽn voor je gemeente te delen.

Je hebt tot eind oktober om de vragenlijst in te vullen en zoveel mogelijk medeburgers te enthousiasmeren.

Meer informatie
Vul de vragenlijst online in op www.cultuurcontentement.be of download hem hier.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring