Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadDe Zorglijn in Vlaams-Brabant en Brussel

Gepost op 18/05/2017


Heb je als professionele zorgverlener of als individuele persoon een zorgvraag waarvoor je niet juist weet tot wie je te wenden, dan kan je sinds 2017 in Vlaams-Brabant en Brussel een beroep doen op de Zorglijn. Dat is een initiatief van een aantal grote partners uit het zorglandschap (CM Leuven en Brussel Sint-Michielsbond, Landelijke Thuiszorg, Familiehulp, Wit Gele Kruis Vlaams-Brabant, en Zorgnet-Icuro).

Zorglijn zoekt mee naar oplossingen
In eerste instantie kan je bij de Zorglijn terecht voor alle vragen omtrent zorg aan huis: gezinszorg, verpleging, oppashulp, hulpmiddelen,Ö Maar ook wanneer het thuis niet meer gaat en er nood is aan tijdelijke of blijvende residentiŽle opvang van ouderen, chronisch zieken of personen met een beperking, kan de Zorglijn meezoeken naar een oplossing.

Hoe werkt het?
Op het nummer 078 15 34 00 kunnen inwoners en zorgverleners van Vlaams-Brabant en Brussel 24u op 24 en 7 dagen op 7 terecht voor informatie, deskundig advies en desgewenst rechtstreekse toeleiding naar de juiste zorgpartner (ook andere dan de projectpartners).

De Zorglijn wordt bemand door deskundigen die vertrekken van een goede beluistering en verheldering van de zorgvragen.

De Zorglijn is er voor iedereen: gebruikers, mantelzorgers, vrijwilligers en professionelen.

Bovendien blijft ook de rechtstreekse toegankelijkheid van elk van de partners gewaarborgd. Wie wel de weg kent, kan dus nog steeds terecht op de vertrouwde manier. De Zorglijn in Vlaams Brabant en Brussel vormt zo een extra en vooral ook heel eenvoudige toegangsmogelijkheid tot de zorg.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring