Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: senioren helpen senioren op weg!

Gepost op 12/05/2017


fotoBen je geïnteresseerd in het thema ‘Ouderen en Mobiliteit’, ontmoet je graag mensen in je buurt en kan je anderen -met het nodige geduld- enthousiast maken? Dan ben jij de persoon die Trein Tram Bus zoekt. Voor het project ‘Senioren helpen Senioren op weg’ zoeken wij geëngageerde 55+'ers in de regio Vlaamse Ardennen die kwetsbare ouderen in hun buurt willen helpen door hun mobiliteit te verbeteren. Dit door eens bij hen langs te gaan en uitleg te geven over hoe ze het openbaar vervoer, mindermobielencentrales, de sociale taxi, … kunnen gebruiken.

Profiel
- 55-plussers (ongeveer) in de Vlaamse Ardennen die kwetsbare ouderen willen helpen, die geëngageerd zijn en die een boodschap goed kunnen overbrengen.
- Je voelt geen schroom om een 5-tal ouderen in je buurt te bezoeken, hen te informeren over het bestaand aanbod aan vervoersmogelijkheden en hen te motiveren om dit eens uit te proberen.
- Je kan je vlot scharen achter de doelstellingen van het project: ouderen meer vertrouwd maken met de bestaande vervoersmodi in hun buurt en hen stimuleren deze vervoerswijzen (vaker) te gebruiken.
- Je hebt een zekere affiniteit met het openbaar vervoer en ook de andere mogelijkheden om je te verplaatsen zijn je niet helemaal vreemd.

Taak
Je bent bereid een opleiding (gespreid over 2 vormingsmomenten) te volgen en je verbindt je om nadien vijf ouderen twee à drie maal te bezoeken in je regio. Hierbij krijg je van TreinTramBus praktische ondersteuning en persoonlijke begeleiding.

Vergoeding
Als vrijwilliger mag je rekenen op onder andere een grote erkenning, een goede verzekering, een interessante opleiding, een onkostenvergoeding, …

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel of wens je extra informatie? Stel je dan kandidaat.

Geef je persoonlijke gegevens (naam, adres, telefoonnummer en email) door aan
Rebecca De Backer, Projectmedewerker TreinTramBus
Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent
09 223 86 12
rebecca.debacker@treintrambus.be

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring