Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: Woensdag Fietsdag

Gepost op 28/04/2017


fotoWoensdagfietsdag.be wil van fietsen een gewoonte maken. Want één dag per week op de trappers, maakt al een groot verschil. Voor de mobiliteit, het milieu, maar in de eerste plaats voor jezelf. Vanuit hun engagement voor duurzame mobiliteitsoplossingen lanceren Cera, Mobiel 21 en KBC daarom samen met een groeiend aantal enthousiaste partners Woensdagfietsdag.be. Onder het motto “Go with the velo!” sporen ze elke Vlaming aan om minstens één dag per week te fietsen en zo van fietsen stilaan een gewoonte te maken.

Haast elke Vlaming heeft een fiets en bijna iedereen kan moeiteloos een aantal fietsvoordelen aanhalen. Toch fietst meer dan 1 op 3 Vlamingen (bijna) nooit, zo blijkt uit een grootschalig fietsonderzoek uitgevoerd door I-Vox in opdracht van Woensdagfietsdag.be. De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek lees je hier in de infografiek. De auto blijft het favoriete vervoermiddel, ook voor korte afstanden.


Start from Woensdag Fietsdag on Vimeo.Er zijn verschillende redenen waarom mensen niet fietsen. ‘Woensdag Fietsdag’ benoemt vijf ploegen met vijf kapiteins die de komende maanden de uitdaging aangaan om meer te fietsen. Een van hen is Mieke Peeters, voorzitster van OKRA.


Mieke Peeters haalt de kleinkinderen met de fiets van school (Woensdag Fietsdag) from Woensdag Fietsdag on Vimeo.Ontdek alle kapiteins hier.

Schrijf je in!
Fietsen loont. Naast een gegarandeerd stel prachtige fietskuiten, maak je ook kans op een van onze sportieve prijzen. Hoe harder je trapt, hoe mooier de prijzen.
Schrijf je hier in voor WoensdagFietsdag.be en geef je persoonlijk fietsdoel op. Nadien krijg je regelmatig een mail met daarin de uitnodiging om deel te nemen aan onze Grote Fietsquiz.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring