Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadBurgerkabinet Brussel

Gepost op 28/04/2017


fotoHoe beleef je Brussel met al zijn facetten, als woonplek, als werkstad, als studentenstad, als culturele stad, als uitgaansstad, als winkelstad, als hoofdstad, als stad van diversiteit? Het Burgerkabinet Brussel wil de beleving nagaan van Vlamingen, Walen en Brusselaars, het wederzijds begrip en respect verbeteren en de mogelijkheid geven aan burgers om concrete aanbevelingen voor het beleid te maken.


Wat verwachten ze van Brussel? Wat trekt hen aan in Brussel? Of wat helemaal niet? Hoe informeren ze zich over Brussel? Hoe kunnen de relaties tussen inwoners van WalloniŽ en van Vlaanderen en de inwoners van Brussel versterkt worden?

Het Burgerkabinet bestaat uit twee fasen: een voortraject via een online platform aangevuld met mini-Burgerkabinetten, en een fysieke bijeenkomst op 6 mei met 150 deelnemers in het Vlaams Parlement die tot aanbevelingen voor het beleid moet komen. Tegelijk zal er in Franstalig BelgiŽ en Brussel eenzelfde traject lopen.

Digitaal platform
Via een digitaal platform op http://brussel.burgerkabinet.be kan je jouw idee posten voor een beter Brussels beleid. Je kan er ook ideeŽn van anderen onderschrijven (liken).

Bijeenkomst in het Vlaams Parlement
Op 6 mei 2017 vindt een fysieke bijeenkomst plaats in het Vlaams Parlement, waarop de resultaten van het online traject worden uitgewerkt tot beleidsaanbevelingen.
Schrijf je hier in.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring