Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadCC de Warande zendt voorstellingen live uit in WZC De Wending

Gepost op 07/04/2017


fotoVeel ouderen, ook als ze in een woonzorgcentrum wonen, blijven geïnteresseerd in cultuur. Maar vaak is het niet evident om zich daarvoor te verplaatsen. Op vraag van het paramedisch team van WZC De Wending (Zorggroep Orion), startte provinciaal cultuurhuis de Warande dit seizoen samen met Cultuurconnect een project om cultuur tot bij de bewoners van woonzorgcentra te krijgen. Dit gebeurt door livestreaming van voorstellingen naar woonzorgcentra.

Minister van cultuur Sven Gatz: “Voorstellingen livestreamen naar woonzorgcentra maakt het ook voor oudere, minder mobiele mensen mogelijk om aan cultuur te doen. Ik hoop dat in de toekomst meer lokale cultuurspelers en woonzorgcentra hiervoor de handen in elkaar zullen slaan.”

“Een warme samenleving is er één die iedereen optimaal laat deelnemen en niemand uitsluit,” benadrukt Peter Bellens, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid en voorzitter van provinciaal cultuurhuis de Warande. “Dat geldt ook voor cultuurparticipatie. Het streamen van bepaalde voorstellingen past perfect in het beleidsplan van de Warande om de toegang tot het cultuurhuis te vergemakkelijken voor kwetsbare doelgroepen.”

Voorzitter Luc Op de Beeck van Zorggroep Orion is enthousiast over dit initiatief van zijn paramedici samen met cultuurhuis de Warande en Cultuurconnect: "We zijn in januari gestart met Zorggroep Orion om zoveel mogelijk ruimte te geven aan kwaliteit, innovatie en zorg op maat van onze bewoners. Deze livestreaming is het perfecte voorbeeld van hoe je je bewoners de kans biedt contact te houden met wat er leeft in hun stad en hun wereld, door kennis en expertise uit verschillende sectoren met elkaar uit te wisselen. Hier wordt de Warande naar hun woning gebracht als het ware."

Eerste voorstelling
Op vrijdag 21 april in de namiddag speelt de voorstelling ‘Gedeelde Smart’ van Jan De Smet, Lien Van de Kelder en Pieter-Jan De Smet in de Warande. Die voorstelling wordt op datzelfde moment live uitgezonden op groot scherm in het Kaffee van WZC De Wending. De bewoners kijken er alvast enorm naar uit!

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring