Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: deelnemers voor onderzoek rond mindfulness bij zelfmoordgedachten

Gepost op 17/03/2017


Met de ĹProspect-studie' wensen onderzoekers van het Vlaams Expertisecentrum Su´cidepreventie (VLESP) de effectiviteit van Mindfulness Based Cognitieve Training (MBCT) voor het verminderen van su´cidegedachten te onderzoeken. Zij zoeken hiervoor deelnemers.

Gepaste hulp vinden voor het omgaan met zelfmoordgedachten is niet evident. Van slechts weinig trainingen of behandelingen is immers bekend of ze ook helpen in het reduceren van zelfmoordgedachten. Dit is een belangrijk aandachtspunt in het Vlaams Actieplan Su´cidepreventie.
VLESP lanceert daarom een studie naar het effect van Mindfulness Based Cognitieve Training (MBCT) op het verminderen van su´cidegedachten.

Deelnemers gezocht
De onderzoekers roepen iedereen in Vlaanderen die kampt met zelfmoordgedachten, op om deel te nemen. In het kader van dit onderzoek worden vanaf eind april in alle Vlaamse provincies kosteloos mindfulness trainingen aangeboden. De MBCT gebeurt in groep (max. 10 personen) en omvat 8 wekelijkse sessies van telkens 2 uur. Indien je je voor het onderzoek aanmeldt, word je willekeurig ingedeeld in een trainingsgroep of in een controlegroep (die de training niet ontvangt).

Kamp je met zelfmoordgedachten en wil je graag bijdragen aan dit vernieuwende onderzoek? Meld je dan aan op de website prospect.vlesp.be/mbct en ontvang snel meer informatie.

Meer informatie
Voor vragen of informatie over het onderzoek kan je terecht op prospect@vlesp.be.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring