Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadNieuw sportaanbod voor ouderen in stad Brussel


fotoDoor het grote succes van de sportactiviteiten voor ouderen, besliste de stad Brussel om enkele nieuwe sportdisciplines aan te bieden in 2017.

Drie nieuwe sporttakken starten vanaf de maand maart. Voor de disciplines pilates en salondansen werd gekozen voor een samenwerking met ULB Sports. ”Senioren willen meer bewegen. Onze lessen zumba, tai chi, yoga, aqua gym en aqua bike kennen een groeiend succes. Maar in bepaalde wijken van de stad ontbreekt nog steeds een sportaanbod voor 55-plussers. Ik wil deze leemte opvangen en daarom heb ik, in samenspraak met de senioren, deze nieuwe sportactiviteiten, die bijzonder populair zijn, aan het sportprogramma toegevoegd” zegt Alain Courtois, eerste Schepen en Schepen voor Senioren.

”Ook petanque is ondertussen een populaire sport. Het lijkt een eenvoudig spelletje maar in de praktijk vraagt een partijtje petanque veel behendigheid en inzicht en zijn training en oefening nodig om zich verder te bekwamen in deze discipline. Ik heb beslist om met Didier, één van onze senior-vrijwilligers, deze sporttak te starten in de Club Léo Pétanque in Laken. “ zegt Alain Courtois.

Al deze sportactiviteiten zijn aan een democratische prijs of zelfs gratis.

Het volledige programma
- T-dansant: de zondagen 5 en 26 maart, 2 en 16 april, 7 en 28 mei en 11 en 18 juni, telkens om 15 uur – Tuinbouwersstraat 9 te 1020 Brussel (de inkom bedraagt 3 euro en de verplichte jaarlijkse verzekering 5,50 euro)
- Salondans: elke zaterdag vanaf 11 maart van 11 tot 12 uur – ULB Sports, A. Buyllaan 87, 1050 Brussel (met de sportkaart van de dienst Senioren)
- Pilates: elke donderdag vanaf 9 maart van 11 tot 12 uur – ULB Sports, A. Buyllaan 87, 1050 Brussel (met de sportkaart van de dienst Senioren)
- Petanque: elke vrijdag vanaf 3 maart van 10 tot 12 uur – Club Léo Pétanque, Dikkelindelaan 2, 1020 Brussel (gratis)

Meer informatie
Surf naar www.senioren.brussel.be.
Voor meer inlichtingen, contacteer de dienst Senioren op het nummer 02 279 34 95 of senioren@brucity.be.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel