Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: onderzoek naar voortgang van Alzheimer

Gepost op 17/03/2017


Momenteel loopt op de dienst Geriatrie van het universitair ziekenhuis Brussel (te Jette) een onderzoek naar de veiligheid en doeltreffendheid van een experimenteel medicijn dat potentieel kan helpen om geheugenverlies in verband met de ziekte van Alzheimer te vertragen. Hiervoor zijn zij op zoek naar mensen tussen 60 en 85 jaar die geen symptomen hebben, maar die bezorgd zijn dat ze in de toekomst de ziekte van Alzheimer kunnen krijgen.

Wie kan deelnemen?
Mensen tussen 60 en 85 jaar oud die geen symptomen van Alzheimer hebben, maar wel bezorgd zijn. Je kan deelnemen als je:
- een normaal geheugen en denkvermogen hebt. Zelfs als je bezorgd bent dat je subtiele geheugenveranderingen hebt, kan je misschien toch deelnemen. De onderzoeksarts zal samen met jou bepalen of dit onderzoek geschikt voor je is.
- een onderzoekspartner hebt (dit kan een betrouwbare goede vriend(in), familielid of echtgeno(o)t(e) zijn) met wie je minstens eenmaal per week contact hebt, die met je mee kan komen naar bepaalde onderzoeksbezoeken en die kan helpen om het onderzoeksteam informatie te geven over jouw gezondheid.
- als je tussen de 60 en 64 jaar oud bent, dien je te voldoen aan minstens één van de volgende voorwaarden: één van je ouders, broers of zussen heeft de ziekte van Alzheimer of men heeft je verteld dat je risico loopt om de ziekte van Alzheimer te krijgen (dat het APOE e4-gen aanwezig is of dat er opeenhoping van amyloïde in de hersenen geconstateerd is).

Meer informatie
Denk je in aanmerking te komen voor het onderzoek? Contacteer dan het onderzoeksteam via Rita Van Dyck, 02 476 37 51, of Lisa Schoenmaekers, 02 801 25 82. Mailen kan naar geriatrics_clinicaltrials@uzbrussel.be.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring