Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: vrijwiligers-enquêteurs

Gepost op 02/03/2017


fotoOKRA is op zoek naar vrijwilligers die enquêtes willen afnemen bij OKRA-leden aan huis. In het onderzoek van de KU Leuven wordt nagegaan hoe mensen in latere levensfasen (75+) omgaan met moeilijke levenssituaties en hoe zij zin en betekenis ervaren in hun leven. In de meeste onderzoeken bij ouderen wordt het fysisch, psychisch en sociaal welbevinden bevraagd. Het vernieuwende van dit onderzoek is de bevraging van het spiritueel welbevinden: zinvolheid van het leven, krachtbronnen, religiositeit, …

Wie wordt wanneer bevraagd?
De deelnemers zijn OKRA-leden van 75 jaar en ouder die nog zelfstandig thuis wonen (geen woonzorgcentrum, geen assistentiewoning). Ze hebben geen fysieke beperking die hen niet toelaat aan het interview deel te nemen. De eerste bevraging loopt van begin mei tot eind juni 2017 aan huis. Een tweede bevraging gebeurt in de periode november-december 2017 en een slotbevraging in de periode mei-juni 2018.
De deelnemer ontvangt een brief van OKRA om deel te nemen aan de enquête. Binnen de 14 dagen wordt hij/zij gecontacteerd door de enquêteur om een afspraak vast te leggen. Het afnemen van de enquête duurt ongeveer 1 uur.

Jouw profiel als enquêteur
Als enquêteur ben jij een belangrijke schakel om uiteindelijk het gewenste onderzoeksresultaat te behalen. Je kunt goed luisteren, je bent geduldig, enthousiast en spontaan. Je kunt je op vrijdag 21 april 2017 vrijmaken voor een training die verzorgd wordt door KU Leuven. Hierop ontvang je alle informatie die nodig is om de enquêtes af te nemen. Personen van alle leeftijden zijn welkom om te reageren.
Je mag rekenen op een onkostenvergoeding en verzekering.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Contacteer dan Ellen Ophalvens van de OKRA-studiedienst door te mailen naar ellen.ophalvens@okra.be of via 02 246 39 45.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring