Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: Santé, schrijf het Zuiden een betere gezondheidszorg voor

Gepost op 28/10/2016


1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot gezondheidszorg. Ze hebben geen dokter, apotheker of ziekenhuis in de buurt, laat staan dat ze die kunnen betalen. Gezondheidszorg is nochtans een mensenrecht. 11.11.11 voert dit najaar campagne voor betaalbare gezondheidszorg voor iedereen. Zo evident “Santé!” voor ons klinkt, zo onbereikbaar is een goede gezondheid voor miljoenen mensen in het Zuiden.

Een degelijke gezondheidszorg blijft voor te veel mensen een onbereikbaar goed. Wie de hoge kosten voor gezondheidszorg niet kan betalen, dreigt in armoede terecht te komen. Dat geldt voor 100 miljoen mensen per jaar. De zorgen zijn bovendien ongelijk verdeeld tussen en binnen landen. 90% van de ziektes komen voor in lage- en middeninkomenslanden, terwijl die landen slechts 12% van het wereldwijde gezondheidsbudget uitgeven. De zwakste bevolkingsgroepen, die de grootste behoefte hebben aan gezondheidszorg, hebben er dus het minst toegang toe.

Vind je ook dat iedereen recht heeft op goede zorgen bij ziekte? Steun de campagne van 11.11.11. en onderteken de petitie.

Wil je meer doen? Organiseer een actie om zoveel mogelijk petities te verzamelen of om geld in te zamelen voor 11.11.11.Meer informatie
Meer informatie over de campagne lees je op sante.11.be.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring