Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: intergenerationele praktijkvoorbeelden cultuurparticipatie

Gepost op 30/09/2016


Op 30 mei 2017 organiseert het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media samen met de Stad Sint-Niklaas het Sectormoment Cultuureducatie. Dit jaar heeft de dag als thema ‘Kunst doet Leven’. De cultuur- én de welzijnssector zijn er welkom om elkaar te leren kennen en te inspireren rond ouderen en (actieve) cultuurparticipatie.

Het thema van deze editie omvat vele boeiende insteken waaronder intergenerationele cultuurparticipatie. Denk maar aan grootouders die met hun kleinkinderen naar een voorstelling gaan of een workshopreeks in een woonzorgcentrum met bewoners en de lokale lagere school of een academie waar de jongste en de oudste leerlingen samen een interdisciplinair project opzetten. In veel cultuureducatieve contexten wisselen mensen van verschillende generaties hun ervaringen uit. Ze leren van elkaars (culturele) competenties. Het Sectormoment biedt een brede waaier aan praktijkverhalen afgewisseld met theoretische lezingen en netwerkkansen. Voor de invulling van de studiedag zijn de organisatoren nog op zoek naar praktijkvoorbeelden.

Ken je een project dat uitblinkt in het overschrijden van generaties of ouderenparticipatie?
Dit mag een eigen project of medewerker zijn of een praktijk van een collega waar je danig van onder de indruk bent. Bezorg je gouden tip via eefje@bruismee.be.


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring