Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: Hart Boven Hard bestaat twee jaar en gaat verder

Gepost op 15/07/2016


fotoHart Boven Hard startte op in augustus 2014, na de eerste gelekte besparingsplannen van de nieuwe Vlaamse regering Bourgeois I. Op initiatief van cultuurjournalist Wouter Hillaert en uitgever Hugo Franssen kwamen burgers en vertegenwoordigers uit allerlei sectoren een paar zaterdagen samen om een gezamenlijk antwoord te bespreken.

Dat werd ‘de Alternatieve Septemberverklaring’: een pleidooi tegen de ongelijkmatige besparingen op vooral gezinnen, organisaties en overheidsvoorzieningen, en voor meer ambitieuze investeringen in de vele sociale en ecologische uitdagingen in België. De Septemberverklaring van HART BOVEN HARD werd op 23 september gepubliceerd in De Morgen en bij het parlement overhandigd aan minister-president Geert Bourgeois. Dezelfde avond vonden er in Gent, Brussel en Antwerpen tegelijk druk bijgewoonde discussieavonden plaats. Een maand later, op 20 oktober, discussieerden ook honderden burgers in acht kleinere steden over het regeringsbeleid. Hart Boven Hard was officieel geboren.

Ook ouderen denken mee
Twee jaar later blikt de burgerbeweging terug op een heel aantal initiatieven, maar zij zitten ondertussen niet stil. Hart boven Hard houdt de vinger aan de pols. Ze willen over sectoren heen blijven verbinden, verbreden en verdiepen. Daarnaast kiezen ze ervoor om voortaan te focussen op een aantal thema's. Welke dat zijn, daar denken ze deze zomer over na in onze lokale groepen.

Wil je graag met hen meedenken en de stem van ouderen laten horen? Sluit je aan in één van de steden en gemeenten door een mailtje te sturen naar het e-mailadres van een van de lokale kernen in je buurt. Vraag als oudere bijvoorbeeld aandacht voor zaken die belangrijk zijn voor 65-plussers.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring