Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproep: vrijwilligers voor Kom Op Tegen Kanker gezocht

Gepost op 30/05/2016


Kom Op Tegen Kanker en LUS vzw starten het project ‘Goed omringd?!’ Dit project gaat ervan uit dat iedereen recht heeft op een achterban van familie, vrienden, kennissen en/of mensen uit de buurt. Zeker op momenten waar mensen door een moeilijke periode gaan, kunnen zij het verschil maken. Door te luisteren, een handje toe te steken, door mee te zoeken naar oplossingen, maar ook door plezier te delen, samen iets te doen, er gewoon te zijn.
Bij sommige mensen is dit een evidentie, bij anderen echter niet.
‘Goed Omringd?!’ wil hier verandering in brengen en wil mensen ondersteunen in het leggen, versterken, opbouwen en/of uitbreiden van contacten. Want een persoonlijk netwerk, versterkt mensen.

Hiervoor zijn Kom Op Tegen Kanker en LUS vzw nog op zoek naar vrijwillige facilitators: rond de persoon wordt een groep gemaakt van mensen die bereid zijn om geregeld samen te komen en te horen hoe het gaat, samen te zoeken naar oplossingen en in actie te treden. De facilitator ondersteunt deze groepsprocessen.

Het project gaat door in de provincies Antwerpen (meer bepaald: groot Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Kalmthout, Essen) en de provincie Vlaams-Brabant (zonder Brussel).

Voor wie?
Facilitators zijn mensen die:
- zich goed voelen in (het werken met een) groep
- groepsgesprekken kunnen voeren
- sociaal voelend zijn
- zich voor een langere tijd willen engageren.
- in regio Antwerpen of Vlaams-Brabant aan de slag willen.

Uiteraard sta je er in het faciliteren van zo’n netwerkgroep niet alleen voor. Je kan rekenen op ondersteuning van Kom Op Tegen Kanker en LUS vzw. Zij voorzien opleidingen, methodieken om mee aan de slag te gaan, een luisterend oor, intervisiemomenten, kortom ondersteuning op maat.
Op zaterdag 11 juni (hele dag) vindt een opleiding plaats in Mechelen.

Meer informatie
Meer info kan je verkrijgen bij Saar Van Gils via 02 227 69 58 of saar.vangils@komoptegenkanker.be.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring