Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadModieuze oma (100) siert de jubileumcover van Vogue

Gepost op 06/05/2016


De honderdste verjaardag van Vogue in juni gaat niet onopgemerkt voorbij. Het tijdschrift heeft voor de jubileumeditie een uniek model weten te strikken: de 100-jarige Bo Gilbert. De dame ging gehuld in Valentino, Lanvin en Dries van Noten op de foto om te bewijzen dat leeftijd slechts een nummer is. Met de voorkeur voor Bo Gilbert wil het modetijdschrift leeftijdsdiscriminatie in de modewereld aan de kaak stellen en tegelijkertijd het verjaardagsfeestje vieren. De keuze voor dit model komt niet uit de lucht vallen. De 100-jarige ziet er goed uit en heeft de mode altijd een warm hart toegedragen.

“Ik vond het mijn hele leven al leuk om ervoor te zorgen dat ik er fatsoenlijk uitzag, ook als ik het huis niet uitging. Zo probeerde ik de standaard hoog te houden,” zegt de vrouw uit Birmingham in een backstagevideo van de fotoshoot.

Haar gevoel voor mode ontwikkelde zich al vroeg. Haar favoriete tijd? De jaren '50. “Ik weet nog dat ik voor het eerst een vrouw in een broek of pak zag. Dat viel me direct op.”

“Het is gewoon leuk om mooie dingen te dragen. Ik hield altijd al van verschillende kledingstijlen en bewonderde mensen die een hoed droegen. Tegenwoordig zie je niemand meer met een hoed.”

Bij het zien van de foto's slaakt de 100-jarige vrouw een gil. De foto's noemt ze verbluffend. “Ik doe dingen waarvan ik denk dat niet veel andere mensen die zouden doen op mijn leeftijd.”Bron: ad.nl

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring