Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadGelukkige 90ste verjaardag, Queen Elizabeth!

Gepost op 22/04/2016


Queen Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk werd geboren op 21 april 1926. Afgelopen donderdag werd ze 90 jaar en daarmee is ze de oudste nog levende vorst ter wereld, en de op één na langst regerende vorst ter wereld.
Annie Verheyden en Gust Gelens zijn 90 en wonen in een woonzorgcentrum in Geel. De VRT Nieuwsdienst ging bij hen langs en vroeg hen hoe het voelt om net als de koningin 90 te zijn.

Bekijk de volledige reportage hier.

Wist je dat …
…Elizabeth aanvankelijk helemaal niet werd opgevoed als troonopvolgster? Pas na de abdicatie van haar oom Edward VII in 1936 werd zij kroonprinses.
…in het koninklijk buitenverblijf Balmoral kussens op de zetels liggen met de slogan It's good to be Queen erop geborduurd?
…wanneer je op google maps één van de koninklijke Britse residenties intikt, het streetview-figuurtje verandert in een figuurtje van de Queen? Zoek op Buckingham Palace, Windsor Castle of Balmoral Castle
…de indrukwekkende voorgevel van Buckingham Palace 108 meter breed is? Toch nog altijd een stuk korter dan het Koninklijk Paleis van Brussel met z'n 140 meter.

Bekijk via de website van Canvas de documentaire ‘A Jubilee Tribute to The Queen by the Prince of Wales’ uit 2012, gemaakt naar aanleiding van haar diamanten jubileum als koningin. Prins Charles is de gastheer en praat openlijk over zijn moeder.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring