Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad‘Het leven begint op 100’

Gepost op 19/02/2016


fotoOp maandag 15 januari 2016 zond tv-programma ‘Kopen XL’ de reportage ‘Het leven begint op 100’ uit. Het zijn de woorden van Dagny Carlsson. Zij is de oudste blogster van Zweden en misschien zelfs wel van de wereld. Vandaag is Dagny 102 en heeft ze meer dan een miljoen volgers en dat aantal groeit nog elke dag.

Het leven van Dagny Carlsson is nochtans niet makkelijk geweest. Ze heeft nooit de opleiding kunnen beginnen die ze zo graag wilde doen, ze werd mishandeld door haar ouders en haar eerste man en ze heeft in haar leven afscheid moeten nemen van veel vrienden en familieleden. Maar één moto heeft ze altijd voor ogen gehouden en dat is ‘nooit opgeven en altijd van alles het beste proberen te maken’.

Op haar 100ste koopt ze een computer, ze start een blog en in een mum van tijd heeft ze een half miljoen volgers. Zo is ze nu een vaste waarde in tv-shows en bij politieke panelgesprekken. Ze geeft ook computerles aan andere ouderen, heel wat jonger dan zijzelf. Dagny’s optimisme is voor veel mensen een bron van positivisme en een voorbeeld voor de zin voor het leven.

Bekijk de volledige reportage hier.
Lees haar blog (in het Zweeds) hier.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring