Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad100 jaar en nog fulltime aan het werk

Gepost op 31/07/2014


In Leuven viert Amelia Verbruggen zondag haar 100ste verjaardag. Deze straffe eeuweling werkt nog elke dag in haar wasserij en dat al 80 jaar lang. "Als ik er eens niet ben, vragen de klanten: waar is bomma?"


Op zondag 3 augustus wordt Amelia Verbruggen 100 jaar. Wie haar wil opzoeken en denkt daarvoor naar een of ander rusthuis te moeten, heeft het mis want de vrouw bedient nog elke dag haar klanten in haar wasserij De Lelie.

'Mijn man Pierre is in 1933 met de wasserij in de Van Belstraat begonnen. Ik was toen nog geen 20 jaar en we waren nog niet getrouwd', zegt Amelia. 'Ik doe de wasserij al 80 jaar en denk nog lang niet aan stoppen. Toen mijn man Pierre jong overleed, woonden onze drie zonen nog thuis. Ze zijn toen alle drie mee in de zaak gestapt en werken er nog steeds. Ik mag van geluk spreken, mijn zonen hebben me altijd fantastisch geholpen. De oudste, Jacques, is zaakvoerder. Gilbert haalt alle dagen de was op in de restaurants en de jongste, Paul, staat elke dag om half 3 's ochtends te wassen zodat alles klaar staat tegen dat de strijksters komen.'

Amelia zelf plooit nog alle dagen 100 hemden op en strijkt ook nog een beetje. Wat ze echter het liefst doet is de klanten bedienen in de winkel. 'De meeste klanten ken ik bij naam. De klanten appreciŽren dat en hebben me graag. Het contact met de klanten houdt me jong. Hoe het komt dat ik 100 jaar mag worden? Ik denk dat het in de genen zit, en bezig blijven zal ook wel helpen. Verder lach ik graag en geniet ik van de steun van mijn familie, maar een gouden tip om 100 jaar te worden heb ik niet', besluit de vrouw.

Amelia wordt op 12 augustus door het stadsbestuur gevierd.

Bron: Nieuwsblad 30 juli 2014


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring