Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad80-jarige voor het eerst vader: "Geluk kan niet op"

Gepost op 13/09/2013


De 80-jarige André Wuytack uit Sint-Niklaas is op zijn 80ste voor het eerst papa geworden. De man had zo'n bijtende kinderwens dat hij nog een adoptieprocedure startte.


De man leerde enkele jaren voordien een jongen uit Afghanistan op de trein kennen. Het bleek Javid te zijn, een jongeman wiens ouders in de oorlog waren overleden, die daarna naar Iran was gevlucht, terug gebracht was naar Afghanistan, daar een aanval met een handgranaat overleefde en toen besloot naar België te vluchten. Daar verbleef hij in het opvangcentrum van Sint-Niklaas. Toen André de man op de trein leerde kennen, groeide er een band. Hij ging de jongen meermaals in het centrum bezoeken en begon even later aan een adoptieprocedure. Die duurde meer dan vijf jaar, maar nu is het eindelijk zo ver: André is op zijn 80ste vader geworden van een 22-jarige zoon Javid.
"In december krijgt Javid zijn Belgische identiteitskaart, dan kunnen we een visum regelen om naar Iran te reizen zodat Javid na zovele jaren zijn broer en oom kan terugzien. En ik heb zelfs al plannen gemaakt om naar Afghanistan af te reizen. Mijn Afghaanse kleren liggen al klaar", aldus de man in Het Laatste Nieuws.


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring