Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad64-jarige vrouw zwemt in recordtijd van Cuba naar Florida

Gepost op 06/09/2013


fotoTwee dagen in de gloeiende zon, zout water, haaiengebieden en giftige kwallen. Voor de Amerikaanse Diana Nyad was het een levensdroom. Als eerste mens stak ze zonder haaienkooi de zeeŽngte van Florida over.Ze slaagde erin haar levensdroom te verwezenlijken bij haar vijfde poging. Voor het eerst had een zwemster zonder hulpmiddelen de circa 170 kilometer lange afstand van Cuba naar de Amerikaanse kust in Florida afgelegd. Diana Nyad is 64 jaar oud. Ze bereikte na meer dan 49 uur in het water doorgebracht te hebben, op maandagmiddag 2 september lokale tijd de zuidelijke punt van het vasteland in Key West, berichtte CNN. De uitgeputte zwemster werd door duizenden kijklustigen geestdriftig onthaald.

De langeafstandszwemster uit Los Angeles was zaterdag uit de Cubaanse hoofdstad Havanna vertrokken. Vanuit een begeleidende boot bevoorraadde een 35-koppige bemanning Nyad met water en voedingsmiddelen. Aan boord waren naast artsen ook duikers, die de zee regelmatig naar haaien afzochten. De enige bescherming die de zwemster aan het lichaam droeg, diende als afweer voor giftige kwallen.

Het was al de vijfde poging in 35 jaar van Nyad om de zee-engte over te steken. De jongste had ze vorig jaar onder andere wegens verwondingen door kwallen afgebroken. De zwemster was in de jaren zeventig op het hoogtepunt van haar sportloopbaan als beste langeafstandzwemster ter wereld.

Bekijk de fotoreportage

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring