Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad82-jarige Tineke staat elke dag op haar waterski's

Gepost op 23/08/2013


De Nederlandse Tineke Wester laat zich elke dag door een speedboot over het Brielse Meer (Zuid-Holland) sleuren. Ze verbaast vriend en vijand met haar bijzondere hobby: waterskiŽn. Dit is uitzonderlijk voor iemand van die leeftijd, want ze is namelijk al 82 jaar.Het was wijlen haar echtgenoot die Tineke Wester, normaal wonend in Zoetermeer, 18 jaar geleden overhaalde op de waterski's te stappen. "Hij was een erg fanatieke waterskiŽr", vertelt de dame aan het AD/Rotterdams Dagblad, terwijl ze in een wetsuit op de Brielse steiger wacht op haar beurt. "Hij ging zelfs op blote voeten achter een boot hangen. Dat doe ik niet."

Ze stapte destijds ook niet zonder morren op de waterski's. "Ik schaamde me een beetje en wilde alleen het water op als het spiegelglad was, er geen wind stond en er niemand stond te kijken."

Dat waterskiŽn op je 82ste bijzonder is, bevestigt de Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond. "Ik weet dat we twee actieve waterskiŽrs van rond de zeventig hebben", zegt Algemeen Directeur Harry Middeljans. "Maar iemand van de boven de tachtig? Dat heb ik nog nooit eerder gehoord."

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring