Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad80-jarigen wedijveren om klimrecord Mount Everest

Gepost op 28/05/2013


De 80-jarige Japanse extreme skir Yuichiro Miura, die vijf jaar geleden de Mount Everest beklom, maar daarmee net niet het record van oudste beklimmer in handen had, heeft revanche genomen. Vandaag bereikte hij als oudste mens de hoogste bergtop ter wereld.Helaas voor hem zit zijn n jaar oudere Nepalese rivaal Min Bahadur Sherchan, die het record in 2008 ook al voor zijn neus wegkaapte, hem wederom op de hielen. Rivaal Sherchan is zich nog aan het voorbereiden in het basiskamp, maar volgende week begint hij ook aan de klim naar de 8 850 meter hoge top.

Op zijn website verklaart de Japanner Miura waarom hij op zo'n hoge leeftijd nog steeds zo'n extreme lichaamsinspanning wil leveren. "Om mijn eigen grenzen op te zoeken. En om moeder natuur te eren." "En als die grens op 80-jarige leeftijd nog steeds op de top van de Mount Everest ligt, de hoogste plek ter wereld, dan ben ik de gelukkigste mens op aarde."

Daarin slaagde hij dus donderdag en zo werd hij de oudste beklimmer van de Mount Everest. Of hij dat record lang in handen zal hebben, is dan nog maar de vraag. Sherchan zit hem op de hielen.


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring