Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je bent hier: Vlaamse Ouderenraad Nieuws

Antwoord op advies over voortgangsrapport Vlaams ouderenbeleidsplan

Gepost op 28/02/2013


Minister Vandeurzen heeft geantwoord op het advies van de Vlaamse Ouderenraad over het voortgangsrapport bij het Vlaams ouderenbeleidsplan 2010-2014. De bemerkingen van de Vlaamse Ouderenraad voor de verdere uitvoering van het huidige ouderenbeleidsplan en de aanbevelingen voor het volgende plan zijn duidelijk gedetailleerd bestudeerd.


De minister geeft onder meer aan de bezorgdheid van de Vlaamse Ouderenraad over kansarme en kwetsbare ouderen te delen. Hij wil voor deze doelgroep de nodige beleidsmaatregelen voorzien, onder meer via de automatische toekenning van rechten en het invoeren van een armoedetoets bij het ontwerpen van nieuwe regelgeving.

Het domein Welzijn bestudeert zoals gevraagd de uitwerking van een aanbeveling rond ondervoeding bij ouderen. Daarnaast bekijkt het domein de mogelijke rol van regionale dienstencentra bij de begeleiding van woningaanpassingen. En ook op heel wat andere vlakken blijkt dat de minister de bemerkingen van de Vlaamse Ouderenraad meeneemt bij de verdere uitvoering van het bestaande beleid.

Lees hier het volledige antwoord:


Bijlage(n):
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel