Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadTerugblik Werelddag Dementie

Gepost op 27/09/2012


Naar goede jaarlijkse traditie organiseerde de Vlaamse Alzheimer Liga VZW op 15 september jl. de ‘Werelddag Dementie’. Dit jaar ging deze door in Brugge, laureaat van de EFID-awards met hun project ‘Samen voor een dementievriendelijk Brugge’. Ook de Vlaamse Ouderenraad was hier aanwezig om de engagementsverklaring van de campagne ‘Vergeet dementie, onthou mens’ te ondertekenen.

De slogan voor de ‘Werelddag Dementie 2012’ was ‘Dementie Samen Dragen’ en dit gebeurde die dag ook letterlijk. Expertisecentrum dementie Foton, Expertisecentrum dementie Sophia, het Overlegplatform Dementie Noord West-Vlaanderen, het Overlegplatform Midden West-Vlaanderen, stad Brugge, provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Alzheimer Liga zorgden ervoor dat 15 september 2012 een onvergetelijke Werelddag Dementie werd. Op het programma stonden onder meer een dementievriendelijke stadswandeling, prachtige tentoonstellingen rond het thema dementie, infostands en nog veel meer.
 
Tijdens de slothappening, die vanaf 16.00 uur in het Provinciaal Hof plaatsvond, ondertekende minister Vandeurzen samen met de Vlaamse Alzheimer Liga, de Vlaamse Ouderenraad, de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten, de provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge de engagementsverklaring van de campagne 'Vergeet dementie, onthou mens'.  Hiermee engageren de verschillende entiteiten zich om op een genuanceerde manier te communiceren over dementie en personen met dementie een volwaardige plaats te geven binnen de lokale gemeenschap. Na de plechtige ondertekening en het optreden van het Fotonkoor ontplooide zich op de Grote Markt nog een flashmob voor dementie. Meer dan 500 toeschouwers sloegen het spektakel gade.


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel