Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je bent hier: Vlaamse Ouderenraad Nieuws

Discrimineert ING 60-plussers?

Gepost op 10/08/2010


Via de media vernam de Vlaamse Ouderenraad dat ING vanaf 11 augustus 2010 een limiet instelt van 1000 euro per week voor alle 60-plussers voor het afhalen van geld van de eigen ING-bankrekening. Deze maatregel zou als bedoeling hebben de veiligheid van ouderen bij het gebruik van hun bankkaart te verhogen.

De Vlaamse Ouderenraad protesteert tegen deze maatregel en heeft sterk de indruk dat deze maatregel discrimineert op basis van leeftijd. De Belgische wetgeving laat dit niet toe.

Bovendien betwist de Raad de veronderstelling dat de beperking van het af te halen bedrag er effectief zou toe leiden dat ouderen minder het slachtoffer worden van fraude en misbruik.

 Wat zal de Vlaamse Ouderenraad ondernemen?

  • De Vlaamse Ouderenraad neemt contact op met de ING-bank om meer uitleg te vragen over de motivatie voor het nemen van deze leeftijdsmaatregel.
  • De Vlaamse Ouderenraad onderzoekt met het centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding of deze maatregel effectief discrimineert op basis van leeftijd.
  • De Vlaamse Ouderenraad bestudeert de cijfers van de bemiddelingsdienst waaruit zou blijken dat mensen op oudere leeftijd veel vaker slachtoffer worden van fraude en misbruik bij bankkaarten. De Vlaamse Ouderenraad wil nagaan of deze cijfers de ING-maatregel kunnen rechtvaardigen.

Als adviesorgaan van alle 60-plussers in Vlaanderen en de Nederlandssprekende Brusselaars komt de Vlaamse Ouderenraad op voor de autonomie van de ouderen en hun rechten.

 Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel