Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Memorandum lokale verkiezingen 2018: 7 speerpunten voor een inclusief en leeftijdsvriendelijk ouderenbeleid

Gepost op 28/07/2017

Hoe kunnen gemeenten het leven van ouderen verbeteren? In aanloop naar de lokale verkiezingen in 2018 heeft de Vlaamse Ouderenraad zijn oor hierover te luister gelegd. Uit de vele signalen, ervaringen en ideeën werden uiteindelijk 7 speerpunten gekozen. Telkens voorzien van acties die essentieel zijn voor een inclusief ouderenbeleid. Want gemeenten hebben nu eenmaal veel hefbomen in handen om actief ouder worden voor iedereen mogelijk te maken.

Het memorandum zelf bevat de zeven speerpunten met daaronder diverse acties. Op vraag van mensen die op zoek zijn naar meer cijfers, duiding en argumenten bij de verschillende acties, is er ook een uitgebreidere versie van het memorandum opgesteld. Ben je op zoek naar zo veel mogelijk informatie, dan vind je in deze uitgebreide versie per speerpunt telkens ook de uitleg over waarom deze zo belangrijk zijn voor ouderen, welke cijfers dat illustreren en wat de argumenten daarrond zijn. Achteraan staat ook nog een lijst met bronnen en doorverwijzingen.

Vorming 'Aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen'
Wil je als lokale ouderenraad graag uitleg krijgen over hoe je aan de slag kan gaan bij het uitwerken van je eigen lokale memorandum, dan kan je binnen je regionaal overlegplatform of vereniging onze vorming ‘Aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen’ aanvragen.

Meer info daarover vind je op www.vlaamse-ouderenraad.be/lokaal/vorming.php

Raadpleeg hieronder het memorandum voor de lokale verkiezingen alsook de uitgebreide versie.

Bijlage(n):
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring