Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Standpunt 2012/3 over de commercialisering van de residentiŽle ouderenzorg in Vlaanderen

Gepost op 07/01/2013

De Vlaamse Ouderenraad wenst een bijdrage te leveren aan het debat over de organisatie van het residentiŽle ouderenzorgaanbod door publieke (ocmwís), private socialprofit (vzwís) en private commerciŽle zorgaanbieders en heeft daarom op eigen initiatief een standpunt uitgewerkt. Het standpunt werd door de algemene vergadering van 19 december 2012 unaniem goedgekeurd.

Het principiŽle uitgangspunt luidt dat elke oudere moet kunnen rekenen op betaalbare, kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg en dit ongeacht de beheersvorm van de verschillende aanbieders van residentiŽle ouderenzorg. Het is voor de Vlaamse Ouderenraad ontoelaatbaar dat in ouderenzorgvoorzieningen winst gemaakt zou worden op deze zorg en zorggebonden diensten. De Vlaamse Ouderenraad verwacht op een georganiseerde wijze betrokken te worden bij de gesprekken over de definiŽring van zorg en zorggebonden diensten en bij uitbreiding over de toekomst van de (commercialisering van de) ouderenzorg. Betrokkenheid bij de Strategische Adviesraad Welzijn, Gezondheid en Gezin is in dit dossier gewenst.
Lees hier het volledige standpunt en de brief die aan de bevoegde minister en de andere betrokken instanties bezorgd is.

Bijlage(n):
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring